Spelregelbewijs

Tijdens het basketballen staat sportiviteit en respect voor elkaar, de scheidsrechters en voor de tegenstander voorop! Meer kennis van de spelregels zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechters en maakt het basketballen dus leuker, veiliger en positiever.

Het spelregelbewijs maakt je vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens ervoor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

De NBB heeft besloten dat, vanaf komend seizoen 2022-2023, alle competitie spelende leden tussen de 14 en 24 jaar in het bezit moeten zijn van het spelregelbewijs. Zonder spelregelbewijs is het dan helaas niet meer mogelijk om wedstrijden te spelen.

Het spelregelbewijs wordt aangeboden via FlowSparks, de Elektronische Leeromgeving (ELO) van Basketball Nederland. Via een digitale omgeving leer je met tekst, afbeeldingen en videobeelden stap voor stap de spelregels kennen. Doorloop de modules, slaag voor de test en het spelregelbewijs staat voor je klaar!

Wedstrijdspelende leden die 13 jaar worden, zullen op hun verjaardag een mail ontvangen met daarin de informatie om een account aan te maken in FlowSparks. Nieuwe leden van de vereniging ontvangen na inschrijving bij de bond een mail van FlowSparks.

Voor meer informatie over het spelregelbewijs en een handleiding over FlowSparks verwijzen wij naar de website van Basketball Nederland: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/. Hier worden ook de spelregels in gemakkelijke taal uitgelegd.

ARE YOU READY TO PLAY?!