Meerderheid van geënquêteerden kiest voor Huis van Eemnes op de Noordersingel

Afgelopen dinsdag zijn de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar het Huis van Eemnes. De meerderheid van de respondenten heeft zich uitgesproken voor het concept van het Huis van Eemnes (80%), 55% is voor nieuwbouw op de locatie Noordersingel en ruim 60% voor het voortzetten van de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

Ruim 55% van de mensen hebben hun vragenlijst ingestuurd. De uitslag van het ondersoek is op 22 mei naar de gemeenteraad gestuurd. Het eindresultaat van het onderzoek wordt op 28 mei besproken tijdens een openbare gemeenteraadsvergadering. Bij groen licht kan de bouwer begin juli starten.

Een representatieve groep van 2.500 Eemnessers heeft eerder deze maand een brief ontvangen over het Huis van Eemnes. Daarin werd gevraagd of zij voor of tegen een Huis van Eemnes zijn als centrale ontmoetingsplaats met sporthal, bibliotheek en zalencomplex. De tweede vraag was of zij voor of tegen nieuwbouw zijn van dit pand op de Noordersingel. En of de gemeente moest stoppen of doorgaan met het ‘Huis’ aan de Noordersingel, want stoppen gaat de gemeente minimaal 2,5 miljoen euro kosten.

Bron: www.nhnieuws.nl