Moedig de Orange Lions aan op 4 juli, 12 augustus en 27 augustus

Nu we eventjes zelf niet meer hoeven te spelen, is het misschien een goed idee om eens te kijken hoe het nationale team speelt. De Orange Lions speelden op 24 februari 2020 voor het laatst thuis met publiek, dat is ruim twee jaar geleden. De Nederlandse basketballers verloren toen – pré Corona – in Topsportcentrum Almere met 59-69 hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië, maar zouden zich later in de Turkse bubbel wel voor EuroBasket 2022 plaatsen.

Op maandag 4 juli a.s. kunnen de Nederlandse basketbalfans eindelijk weer hun nationale mannenploeg van dichtbij aan het werk zien. De Orange Lions spelen dan om 19:30 uur in Topsportcentrum Almere tegen Italië, een wedstrijd die meetelt voor de kwalificatie voor de FIBA World Cup 2023.  Bestel je kaarten via deze link.

Omdat Nederland door de uitsluiting van Rusland al is geplaatst voor de tweede ronde van de WK-kwalificatie weten we nu ook al dat Orange Lions op zaterdag 27 augustus opnieuw thuis spelen in Tosportcentrum Almere, al is de tegenstander in die tweede fase nog niet bekend. De poule van Nederland kruist dan met de poule waar onder andere Spanje deel van uitmaakt. Aansluitend aan dat window reist de selectie van bondscoach Maurizio Buscaglia af naar Praag, waar op 2 september EuroBasket 2022 begint voor de Orange Lions.

Tussendoor staat er op vrijdag 12 augustus nog een oefeninterland op het programma tegen de nationale ploeg van Duitsland. Ook die wedstrijd wordt gespeeld in het Topsportcentrum Almere.

Bron: NBB