Oliebollentoernooi in het nieuwe Huis een groot succes

Op zaterdag 4 januari werd het Eem’78 Oliebollentoernooi gehouden in het Huis van Eemnes dat dit weekend voor het eerst de deuren opende en het was een groot succes. Al ruim voor 12 uur stonden de eerste spelers al klaar om zich in te schrijven voor het toernooi terwijl de inschrijfbalie pas vanaf 12.30 uur geopend was, zo enthousiast waren ze. En terecht, want hoe leuk is het om met dit toernooi de nieuwe sporthal in te wijden?
De bezoekers konden lekker genieten van de oliebollen die door Bakkerij Kwakman uit Bussum beschikbaar waren gesteld en de appelbeignets waren enorm populair.

Het toernooi trok veel publiek maar er waren ook veel bezoekers aan het Huis van Eemnes die een kijkje wilden nemen in het nieuwe gebouw. Daarbij bleven ze op de tribune even stilstaan om te kijken naar de ballende jeugd (en hun ouders)
Het toernooi stond in het teken van Nederland tegen België en de teams hadden dan ook toepasselijke Hollandse en Vlaamse namen gekregen. Na een lange reeks van wedstrijdjes was het uiteindelijk het team van het Team Aangepast Sporten dat in een spannende finale (met verlenging) aan het langste eind trok. Met een fantastische worp van Youri wist hij de winst voor zijn team binnen te gooien. Gefeliciteerd!
Tussendoor moesten de spelers ook nog aan de slag met een shoot-out. In zes verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden om mooie tassen. Uiteindelijk waren het Winston (X12), Max (M14), Paul (X16), Michael (M18), Sem (M22, ouders, heren) en Youri (Team aangepast sporten) die de potjes wonnen en een tas mochten uitzoeken.


In de pauze werd het M16-team gehuldigd voor het winterkampioenschap. Ze waren (ongeslagen) kampioen geworden en daar wilden we toch even bij stil staan door ze een medaille te overhandigen.


Verder werden Mariëtte en Patrick bedankt voor het werk dat ze hebben verricht in het bestuur. Mariëtte is zo’n 7 jaar als penningmeester bij de vereniging betrokken en stopt na dit seizoen omdat haar zoon Damay dan ook afscheid neemt van de club. Patrick stopt ook na dit seizoen met basketballen en daarbij ook met zijn werkzaamheden voor het bestuur. Ze werden door voorzitter Hans bedankt en hij overhandigde een gepast cadeau.
Al met al kunnen we terugkijken op een succesvol toernooi en hebben we enorm genoten van het nieuwe gebouw en de mooie zaal.