Start Basketbalseizoen 2020-2021

De zomervakantie zit erop! Heb je een fijne en gezonde vakantie gehad?

Dit betekent ook dat het basketbalseizoen weer van start gaat. Vanaf volgende week donderdag starten de trainingen. In de mail van de secretaris, maar ook op deze site is het trainingsschema terug te vinden. Voor de M20 starten de wedstrijden weer op vrijdagavond 11 september. Voor de overige teams starten de wedstrijden op zaterdag 12 september. Houd deze data alvast vrij voor de wedstrijden. Zo snel mogelijk ontvangen de spelers het wedstrijdschema en zal deze op deze site terug te vinden zijn.

Belangrijk om te weten is dat er strikte maatregelen zijn in verban met het Corona-virus.

Contactsporten worden door door de overheid weer toegestaan. Bij het spelen van basketbal hoeft er dan geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. De overheid houdt bij de versoepeling wel vast aan de anderhalve meterregel na het sporten. Dat betekent dat basketballers meteen na afloop van een training of een wedstrijd anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Bij wedstrijden mag vanaf 1 juli ook weer publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden en dat er binnen bij een wedstrijd maximaal honderd personen aanwezig mogen zijn.

Daarnaast dienen nog steeds de hygiëneregels van het RIVM te worden gevolgd:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd anderhalve meter afstand (uitzondering tijdens het sporten zelf).
  • Vermijd drukte.
  • Was je handen.

#staysafe